Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Hμερίδα Δήμου Ιλίου : ''Έρευνα σχετικά με την πρόωρη εγκατάλειψη από τα σχολεία''- Η ελληνική και η ευρωπαϊκή εμπειρία.

Ο Δήμος Ιλίου, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα της ΟΣΚ ΑΕ και με υποστηρικτή επικοινωνίας το μεταπτυχιακό «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Ιλίου (Κάλχου 48-50, Ίλιον).  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί μια έρευνα που έλαβε χώρα στο Δήμο Ιλίου σχετικά με την πρόωρη εγκατάλειψη από τα σχολεία και θα συζητηθούν οι τρόποι αναγνώρισης συμπτωμάτων και διαχείρισης περιπτώσεων του φαινομένου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Αντώνης Καϊλής, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και ο κ. Άρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής και Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπή στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η κ. Βομπιράκη Νικολέττα Αντιδήμαρχος Ιλίου που θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας στο Δήμο, η κ. Δήμητρα Μόσχου, Δρ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο κ. Γεώργιος Καφφές, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνιολογίας ΣΣΕ, οι οποίοι θα αναλύσουν υπό το πρίσμα της επιστήμης πώς μπορούν να αναγνωριστούν τα συμπτώματα και πώς οι γονείς και οι καθηγητές πρέπει να αντιδρούν σε αυτές τις περιπτώσεις. Τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω livestreaming στη διεύθυνση www.ilion.gr . Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις στο πάνελ μέσω twitter #dimosiliou.  Για περισσότερες πληροφορίες: Χατζηνικολάου Ευφημία – Τηλ. 210–3271000 ή στη διεύθυνση effimia.chatzinikolaou@eur oparl.europa.eu



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου