Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Αρχίζει το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”


Αρχίζει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και φέτος, για να πάρουν μια καλοκαιρινή «ανάσα»περίπου 72.000 δικαιούχοι με μεσαία ή χαμηλά εισοδήματα! Το τουριστικό πρόγραμμα 2013-14 έχει επιδοτηθεί με συνολικά 5 εκατ.
ευρώ, με απώτερο σκοπό να προσφέρει ιδιαίτερα οικονομική διαμονή σε δεκάδες ξενοδοχεία της χώρας από τον Ιούλιο μέχρι και τον επόμενο Μάιο…
Με αυτό τον τρόπο, χιλιάδες Έλληνες, που ζουν κάτω υπο οικονομικές δυσκολίες, θα απολαύσουν καλοκαιρινές διακοπές χαμηλού κόστους  για συνολικά έξι ημέρες… χωρίς να «αναστενάξει» το πορτοφόλι τους! Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην αποτελούν δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων σε άλλους φορείς.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» θα διαρκέσει από τον Ιούλιο 2013 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και από το Φεβρουάριο 2014 έως τις 31 Μαΐου 2014, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Τουρισμού και την Όλγα Κεφαλογιάννη. Απώτερη φιλοδοξία του προγράμματος είναι, όχι μόνο η παροχή διακοπών μικρού κόστους σε ευαίσθητες οικονομικά ομάδες της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα η πληρότητα των τουριστικών ξενοδοχείων μέσα στην κρίση και η βελτίωση της τοπικής οικονομίας.
Η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού τουρισμού θα γίνει με τη βοήθεια των ΚΕΠ, στα οποία και θα εκδοθούν 62.000 ατομικά δελτία που θα απευθύνονται σε εργαζόμενους και 10.000 ατομικά δελτία στους συνταξιούχους λόγω ηλικίας ή αναπηρίας άσχετα με τα εισοδηματικά κριτήρια. Ωστόσο, στην τελευταία περίπτωση, το πρόγραμμα θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου 2013.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πολίτες με εισόδημα:
  • Μέχρι 16.000 ευρώ (μεμονωμένα).
  • 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί).
  • 35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί).
  • Δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για τα άτομα τρίτης ηλικίας
*Περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με τα καταλύματα του προγράμματος και τις απαραίτητες κινήσεις των δικαιούχων θα βρείτε στο site http://www.eot.gr






Πηγή: http://www.flowmagazine.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου