Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Υψηλά πρόστιμα σε περιπτώσεις παρατυπίων λογιστικής τυποποίησης

ΜΕ μια αλλαγή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, με την οποία επανακαθορίζονται τα πρόστιμα για παραβάσεις της νομοθεσίας και του ρυθμιστικού πλαισίου ελεγκτών,
ολοκληρώθηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η δεύτερη ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο η οδηγία 2011/16/ΕΕ αναφορικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας, ρυθμίζονται ζητήματα της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, του ΝΣΚ κ.ά.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα που επιβάλλει το δ.σ. της ΕΛΤΕ ορίζονται ως εξής: «Για τα φυσικά πρόσωπα πρόστιμο ύψους έως και 100.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής, πρόστιμο ύψους έως και 200.000 ευρώ. Για τα νομικά πρόσωπα, πρόστιμο ύψους έως και 1.000.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής του νομικού προσώπου το δ.σ. της ΕΛΤΕ δύναται να επιβάλει πρόστιμο ύψους έως 2.000.000 ευρώ».

Σημειώνεται ότι στο τέταρτο μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται η ρύθμιση (άρθρο 62) για τη σύσταση συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Πιστωτικών Ιδρυμάτων.






Πηγή: www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου